FAQ

Welke wet regelt de badkamerverplichtingen van verhuurders?

Juridische verplichtingen van de verhuurder met betrekking tot de badkamer

In Nederland worden de verplichtingen van de verhuurder ten aanzien van de staat van de gehuurde woning, inclusief voorzieningen zoals de badkamer, voornamelijk geregeld door het Burgerlijk Wetboek. Hier zijn enkele relevante artikelen en bepalingen die de plichten van de verhuurder kunnen omvatten:

Artikel 7:204 Burgerlijk Wetboek

  • Dit artikel definieert wat een gebrek is in de zin van de huurovereenkomst. Een gebrek is een toestand of eigenschap van de zaak of een andere omstandigheid die niet aan de huurder kan worden toegerekend en waardoor de zaak aan de huurder niet het genot kan verschaffen dat deze bij het aangaan van de overeenkomst mag verwachten.

  • Artikel 7:206 Burgerlijk Wetboek

  • Dit artikel legt de verplichting van de verhuurder vast om gebreken te verhelpen, mits de huurder de verhuurder daarvan in kennis stelt. Dit kan specifiek betrekking hebben op gebreken in de badkamer.

  • Artikel 7:217 Burgerlijk Wetboek

  • Dit artikel geeft de huurder het recht op huurprijsvermindering als de verhuurder zijn verplichting om gebreken te verhelpen niet nakomt.

  • Conclusie

    De verhuurder is wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de badkamer, net als de rest van de woning, in goede staat verkeert en vrij is van gebreken die het woongenot kunnen verminderen. Bij gebreken dient de verhuurder deze te verhelpen, zolang deze niet aan de huurder toe te rekenen zijn.

    Categorieën FAQ

    Plaats een reactie