FAQ

Wie krijgt de auto na scheiding als beide partners hebben bijgedragen?

Juridische aspecten van de eigendom van een auto bij scheiding

De situatie die je beschrijft, is zeker juridisch gerelateerd. Bij een scheiding moeten gezamenlijke bezittingen verdeeld worden. Hier zijn enkele overwegingen en stappen die je kunt nemen:

1. Eigendomsbewijs en registratie

  • De aankoopbon en het kentekenbewijs staan op jouw naam, wat een sterke indicatie is dat de auto juridisch als jouw eigendom wordt beschouwd.

2. Bijdrage van beide partijen

  • Ondanks dat de juridische eigendom op jouw naam staat, heeft je partner een aanzienlijke financiële bijdrage geleverd aan de aankoop van de auto (€6000 van de totaal €8200). Dit kan invloed hebben op de verdeling van de eigendom bij scheiding.

3. Betalingen voor wegenbelasting en verzekering

  • Je hebt de wegenbelasting en verzekering voor de afgelopen drie jaar betaald, wat je totale uitgaven voor de auto verder verhoogt. Dit kan een factor zijn bij de beoordeling van wie recht heeft op de auto of een compensatiebedrag.

4. Invalide status en parkeerkaart

  • Het feit dat je invalide bent geworden en een invalide parkeerkaart op de auto hebt, kan een belangrijke overweging zijn bij de beslissing over wie de auto zou moeten houden. Het kan worden gezien als een noodzaak voor jouw mobiliteit en dagelijkse activiteiten.

5. Juridisch advies en bemiddeling

  • Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen van een familierechtadvocaat om een eerlijke en wettelijk bindende regeling te treffen. Bemiddeling kan ook een nuttige optie zijn om tot een overeenkomst te komen die beide partijen redelijk vinden.

Samenvattend, hoewel de auto juridisch op jouw naam staat, zijn er verschillende factoren die in acht moeten worden genomen bij de verdeling van eigendom bij een scheiding. Het is belangrijk om professioneel juridisch advies te zoeken om een eerlijke verdeling te waarborgen.

Categorieën FAQ

Plaats een reactie